Maja Nordlund

Snorkelutflykt till Ayioi Theodhori
 Som en försenad födelsedagspresent överraskade David mig med en utflykt! Så en morgon promenerade vi till båthamnen, där en båt tog med oss runt en liten ö utanför Platanias. Vi hade tittat på den där ön varenda dag när vi låg på stranden, och funderat över vad det var för ställe, och detta skulle vi nu få svar på!
 
Ön heter Ayioi Theodhori Island och bebos endast av getter och en man som "vaktar" getterna. De är av en speciell ras som placerats där för att skyddas och för att rasen ska bevaras. Båten körde ett varv runt ön och till slut fick vi syn på dem bland träden. Sedan stannade vi till för att snorkla i reven, vilket var hur mysigt som helst! Det var även Davids första snorkeltur, och för det var jag lika exhalterad som han!
Efter snorkligen berättade guiden om djuren vid revet, där han bland annat demonstrerade hur sjöborrar och bläckfiskar är uppbyggda. Bläckfisken var dock inte lika road så han sprutade ner några av gästerna med bläck. Men de tyckte förstås att det var en rolig upplevelse. 
 
Vi gjorde sedan ett till stopp för att snorkla över ett gammalt kraschat flygplan som låg bevarat 10 meter ner på botten. Tänk vad det finns mycket under ytan som vi inte har någon aning om!
Stranden i Platanias