Maja Nordlund

Wien, Eurovision & gelato!
Så vi vann Eurovision! Frida och jag satt som två nördar framför TVn medan övriga hostelgäster kom och frågade hur det gick, för att redan gratulera oss till segern. Tror aldrig jag varit så intresserad av Eurovision förut! Nåväl, vi firade med drinkar i hostelbaren, eftersom vi inte orkade (läs: vågade) gå ut mitt i natten till den australiska baren vi besökt tidigare. Österrikiskt öl var överraskande gott, du kanske borde byta från ditt tjeckiska, pappa? 
 
Nästa dag spenderades genom en lång dagspromenad runt den berömda 'ringen', en väg som går runt hela Wien. Vi gick förbi en mysig liten marknad med små affärsstånd i sann österrikisk anda. De sålde godis, bakelser, kakor, mat och hantverk. Både jag och Frida älskar marknader så vi var helnöjda! Vi letade även rätt på Mozarts hus som ligger här i stan. Det är numera ett museum och en liten butik.
 
Mozarts hus
 
Tyvärr visade det sig att båda våra två dagar i Wien var röda, så alla affärer var stängda. Inklusive alla supermarkets. Så vi fick klara oss utan jordgubbar, kinderägg och Fanta jordgubb/kiwi. Funkade dock helt okej eftersom vi ändå har börjat se gelato som en maträtt.