Maja Nordlund

En tur till Sozopol
På en av mina lediga dagar tog jag och Malin den lilla färjan från Nessebar till Sozopol. Sozopol är en liten pittoresk by, söder om Sunny Beach och Nessebar, som inte har samma party-stämning som Sunny Beach. Här finns en liten strand i en bukt där vi låg de första timmarna under vårt besök, sedan gick vi till en av strandrestaurangerna och åt lunch. Sozopol är känt för att vara en by med konst och kultur; här finns många butiker och gatustånd som säljer målade tavlor, textiler och andra hantverk. Det finns till och med ett litet mysigt galleri i en gammal stenbyggnad.
 
Vi strosade runt bland kullerstensgatorna och jag köpte några smycken och en liten prydnadskista. Malin köpte ett ovanligt litet musikinstrument till Petter, men jag minns inte riktigt om det var någon slags flöjt eller en trumma, haha! Vi köpte även varsin klocka med superfint motiv i uret! Mot kvällen satte vi oss på en av restaurangerna som ligger längst med klippan runt bukten, alla terasser är nedsänkta mot havsytan med utsikt över hela bukten.
Min nya klocka!
 
När vi ätit tog vi en sväng till kvällsmarknaden där man hittar frukt och mat likväl som drinkar och dans. Runt midnatt letade vi upp taxi-bilarna som snällt står i kö på en gata i centrum. Under min tid i Bulgarien har jag blivit rätt bra på att pruta så vi fick ett otroligt bra pris på vår hemfärd. Tror vi bara gav 300 SEK för att åka 7 km hem till Sunny Beach! ;)