Maja Nordlund

Reseledarutbildning i Side
Nu har jag varit på Apollos reseledarutbildning i Side, Turkiet. Allt började med att jag skickade in en jobbansökan förra året, sen fick jag komma på intervju i Stockholm i November, och efter det gick jag alltså vidare till denna två veckor långa utbildning i härliga Turkiet! :)
 
Det var sjukt intensivt, med utbildning från morgon till kväll, med uppgifter och "läxor" att göra under kvällarna, så det var ingen semester kan jag säga! Men sååå lärorikt och spännande! Alla som var där kände att de verkligen fick kliva ur sin comfort-zone, ta för sig och våga prova på något de aldrig gjort förr!
 
Vi var totalt 77 personer från Sverige, Norge och Danmark (och 2 finnar). Jag hade träffat två tjejer på Arlanda för att sova en natt på Radisson Blu innan flyget gick mot Turkiet dagen efter. De var lika spända som jag, och lika fyllda av förväntan.
 
Nere i Turkiet var alla var sjukt nervösa mest hela tiden, ingen vågade slappna av inför lektionerna, uppgifterna, redovisningarna eller proven. Vi hade fått veta att ca 60 % av oss skulle få jobbet som reseledare, så alla ville såklart visa sig från sin bästa sida hela tiden.
 
Under dessa 14 dagar lärde vi oss allt om Apollo som företag, men även om resebranschen i sig, service & värdskap, geografi, språk, kultur och såklart ledarskap! Det var otroligt intressant, särkilt för mig som läser Turismprogrammet. Här hade jag ibland användning av sånt som programmet redan lärt mig, och vice versa. Kul att få en konkret bild av hur resebranschen fungerar, och inte bara läsa om den bakom en skolbänk
 
Jag är så glad att jag skickade in den där första ansökan, att jag åkte på intervjun i Stockholm, och att jag nu tagit mig hit! Ska bli så spännande att se vart jag kan ta mig här näst! :)
Jag & Therese på planet
 
Utsikten från mitt hotellrum
 
Apollons tempel
 
Sofie, Emma & jag vid poolen